TFP model shoots

Ik ben beschikbaar voor TFP shoots als ik denk dat een shoot iets toevoegt aan mijn portfolio. Ik werk graag met gelijkgestemde enthousiaste creatieve modellen. Heb je een leuk idee? Ik sta er voor open.

Wat je moet weten / veelgestelde vragen

Wat is TFP en wat kost het?

De term TFP werd voorheen gebruikt voor “Time For Print”, tegenwoordig wordt het gebruikt als “Time for Portfolio”. Het betekent dat beide partijen geen kosten rekenen – het gaat om een shoot om jouw en mijn portfolio op te bouwen. Er komt dus geen geld bij kijken.

Wat voor shoot gaan we doen?

We bespreken vooraf wat voor soort shoot we gaan doen zodat ik alles goed kan voorbereiden. Modellen en ik sturen elkaar meestal voorbeelden zodat duidelijk is welke stijl we gaan doen. Een moodboard op bijvoorbeeld pinterest kan handig zijn. In de praktijk is het vaak go-with-the-flow en ik sta altijd open voor suggesties en ideeën. Het doel is tenslotte om resultaten te bereiken waar we beiden blij van worden 🙂

Hoeveel foto's krijg ik en hoe lang duurt dat?

Ik maak een selectie van de foto’s die ik ga nabewerken. Ik stuur de lage en de hoge resolutie foto’s via wetransfer. Uitsluitend bewerkte foto’s, meestal tussen de 10 en 20 foto’s afhankelijk van de shoot. Ik probeer foto’s binnen een week klaar te hebben. Als we analoog fotograferen dan kan het wat langer duren.

Kan ik kiezen welke foto's bewerkt worden?

Aan het eind van de shoot – en voordat je weggaat – kan je een aantal foto’s kiezen die je graag aan mijn nabewerkingsselectie wil toevoegen. In het algemeen bewerk ik foto’s niet opnieuw als ik eenmaal klaar ben. Vragen kan natuurlijk altijd.

Mag ik de foto's zelf nabewerken?

Het is niet toegestaan om mijn foto’s zonder mijn toestemming na te bewerken of op wat voor manier dan ook te veranderen.

Hoe lang duurt een shoot?

Het voorbereiden van een studio shoot kost tijd (achtergronden, props, licht). Ik zorg dat een eerste set vooraf klaar staat. En ik wissel bij voorkeur minimaal twee of drie keer de set en model kleding tijdens de shoot – zodat we voldoende variatie in de resultaten hebben. Een shoot duurt daarom vaak twee uur, soms wat langer als het model dat wil.

Hoe bereid ik me voor op een shoot?

Als we in de studio fotograferen, breng dan tenminste drie verschillende outfits/kleding sets mee. Het is handig als je me vooraf foto’s stuurt van de kleding zodat ik de eerste set kan afstemmen op wat je draagt.

Controleer ajb of er geen huisdierhaar op je kleding zit en of er geen losse draden aanzitten.

Denk er ook aan om je make-up goed te controleren, let op dat er geen lippenstift op je tanden zit, zorg dat je nagels schoon zijn en als je nagellak gebruikt – zorg dat het mooi is aangebracht.

Be happy 🙂

Mag ik iemand meenemen?

Je mag één persoon meebrengen, wel graag vooraf melden. Als je jonger bent dan 18 jaar dan moet je een volwassen chaperone meebrengen.

Mag ik een MUA(H) meebrengen?

Absoluut, een samenwerking met een make-up/hair artist leidt vrijwel altijd tot mooiere resultaten. Houdt er wel rekening mee dat de shoot meer tijd in beslag zal nemen. Als diegene kosten rekent dan betaal je die zelf. Laat wel even van te voren weten wie je meebrengt.

Wie bezit het auteursrecht?

Als fotograaf rust het auteursrecht (copyright) bij mij.

Hoe mag ik de foto's gebruiken?

Mijn modellen mogen de foto’s gebruiken hoe ze willen, zolang het niet voor commercieel gebruik is en zolang mijn foto’s niet veranderd zijn. Dus niet croppen, filters toepassen, zwart-wit maken of anderszins nabewerken.

Foto's posten / delen

Je mag foto’s op social media en je website posten. Commercieel gebruik is niet toegestaan zonder toestemming vooraf. Vermeld mij als fotograaf als je de foto’s ergens plaatst.

Ik zal zelf één of meer foto’s op mijn websites plaatsen en/of op mijn social media accounts.

Commerciële opdrachten

Ik ben beschikbaar voor commerciële opdrachten. Neem contact op voor info over prijzen en beschikbaarheid.